Utrustning för din jakthund

I Sverige finns det över en miljon registrerade hundar. Med tanke på att vi är drygt tio miljoner invånare så är det tydligt att vi svenskar älskar våra fyrbenta vänner. Våra hundar fyller olika funktioner, en del är sällskapshundar, andra är tjänstehundar inom exempelvis polis och tull. Dessutom så är det många som använder sin hund för jakt.

Det finns många olika typer av jakthundar. En del hundar driver vilt medan andra hundar apporterar fåglar. Oavsett vilken typ av jakt som bedrivs så grundar det sig i ett samarbete mellan hund och förare där hunden ska arbeta självständigt men ändå vara lyhörd för förarens kommando. Att träna sin hund i jakt är roligt eftersom hundens naturliga egenskaper kommer till sin rätt. Dessutom får du vara ute i vår fantastiska natur tillsammans med andra jaktkompisar.

Investera i bra utrustning

Tyvärr så förekommer det att jakthundar skadas under jakten. Den vanligaste orsaken är att de blir påkörda i trafiken. Genom att använda bra reflexvästar på hunden så minskar du risken för att hunden ska råka ut för en olycka. Det finns bra utbud av reflexvästar i olika storlekar på nätet, denna kanske kan passa så att din hund är förbered inför nästa jakttillfälle.