» För dig som älskar Schäfrar

En schäfer har egenskaper som gör den till en populär hund med breda användningsområden. Egenskaperna är bland annat självsäker, välbalanserad, nyfiken och samarbetsvillig. Alltså är det inte konstigt att schäfern blivit populär hos så många. Dessutom är det en väldigt ståtlig och fin hund, vilket säkert också spelar roll i hundens popularitet. Av alla hundraser som finns i Sverige är schäfern den fjärde mest populära. Dessutom får du en vän för livet om du skaffar en schäfer.

Ursprungligen en vallhund

Schäfern härstammar från tyska vallhundar och har avlats fram från de bästa individerna för att få fram en hund med utmärkta arbetsegenskaper. Men det är som bekant inte bara när det kommer till att valla får som schäfern gjort nytta. Schäfern är nämligen en mångsidig hund som även gör nytta som bland annat tävlingshund och polishund. Självklart också som en varmt uppskattad familjemedlem.

Schäfern gör sig bra som modell

Schäfern är en ståtlig hund och gör sig bra som modell. Varför inte skaffa en T-shirt som föreställer din favorithund? Eller kanske en collegetröja, nyckelring eller dekal.