Din hunds bästa

Nu har du äntligen fått hem din nya bästa vän. Det finns ett par grundläggande saker du bör tänka på som nybliven hundägare, för nu ska du lägga grunden för en fantastisk relation med din hund och det är ditt ansvar att se till att din hund är glad och välmående.

Mat och träning

Maten är viktig. Precis som för oss, så påverkar maten hela hundens kropp och organ. Satsa på ett helfoder så kan du känna dig trygg med att hunden får i sig alla näringsämnen den behöver. Tänk också på att många av våra vanliga födoämnen kan vara skadliga för din hund, så basera inte hundens näringsintag på familjens rester.

Träning är en annan viktig pelare. Du vill ha en följsam hund som lyder dina kommandon, så att träna enkla saker som ligg, sitt och fot är bra. För att aktivera din hund finns det även flera hundsporter som är bra för både kropp och hjärna.

Skötsel

När det gäller din hunds hälsa finns det mycket att tänka på. För det första behöver du ordna med vaccinationer och avmaskning och för det andra så glöm inte vardagliga saker som pälsvård och kloklippning. Dessutom behöver du borsta hundens tänder för att undvika infektioner och dålig munhygien. Läs mer på nätet för att hitta allt du behöver.