Din hund och vintertider

Hundar slutar inte behöva promenader bara för att vintern kommer. Men samtidigt kan vintern också komma med en del utmaningar och faror för hundar. Här tittar vi på vad du kan göra för att hålla din hund säker när snön och kylan kommer.

Hundars tassar och vägsalt

Om du bor i ett område som rutinmässigt saltas under vintern för att motverka halka är det extra viktigt att du tvättar tassarna på din hund ordentligt efter varje promenad. Om inte kan huden på tassarna nämligen spricka.

Vintertäcke hjälper att hålla värmen

En del hundraser behöver också lite extra skydd när det blir kallt ute och då kan det vara klokt att investera i ett bra vintertäcke. Det är dock viktigt att du väljer rätt storlek så det varken är för litet eller för stort.

Reflex för att synas tydligt

När du är ute med din hund på vinter kan det ofta vara mörkt ute också. Med de få soltimmar vi får här uppe i norr är det viktigt att både du och din hund bär reflexer så andra tydligt kan se er när ni är ute.

Var sparsam med tvättningstillfällen

Att tvätta hunden kanske är något du gör mer eller mindre regelbundet. Men när vintertider kommer kan det vara bra att undvika detta. Anledning bakom dem är att tvätten kan avlägsna pälsens naturliga skydd mot både uttorkning och kyla.