Att ha fiskar som husdjur

Många drömmer om att skaffa husdjur, men är tveksamma inför ansvaret som medföljer. Oavsett vilket husdjur du väljer krävs det att de får mat och sköts om på rätt sätt. Ett relativt lättskött husdjur är fiskar och det viktigaste är att du har ett akvarium som är stort nog. Det är lättare att få en bra balans på akvarievattnet om du har ett stort akvarium.

Handla tillbehör på nätet

Du kan handla akvarium, fiskfoder och prydnadssaker till fiskarna på nätet. Då får du de smidigt levererade hem och kan sedan få i ordning allt innan du väl köper fiskarna. Vattnet kräver regelbunden rengöring och du måste också byta ut vattnet regelbundet. Om vattnet inte är friskt och mår bra kommer inte fiskarna må bra heller. Växter är till stor hjälp för att behålla en bra balans i akvarievattnet.

Få dina fiskar att trivas

Det är viktigt att du väljer fiskar som trivs tillsammans och det är klokt att rådfråga en specialist om du är osäker själv. Du kan välja fiskar som har olika levnadssätt, till exempel några arter som bor på botten och andra som håller sig högre upp i akvariet. Se också till att du inte överbefolkar ditt akvarium, varje fisk ska ha gott om utrymme i akvariet. På nätet kan man läsa mer om vilka regler som finns för just fiskar och akvarium.

Rengör ditt akvarium ofta

Det är viktigt att fiskarna trivs i sitt akvarium. Genom att rengöra akvariet ofta så kommer fiskarna att få det så mycket bättre. Rent vatten och bra foder till fiskarna är viktigt. Tänk på att aldrig använda några kemikalier i vattnet utan det räcker med att tömma ur till hälften ungefär och ta en våt trasa och torka av insidan på glaset. Skölj ur trasan efter varje gång och fyll därefter på med nytt vatten.